Detta är vi på gamla amsterdam

Det finns människor som växer upp in en viss branch, t.ex. mejeribranchen, eller detaljhandel.

Inte vi. Vi startade butiken 2008 efter andra karriärer: Isabelle Möller (1967) som yrkesdansare i Sverige och utomlands, Max Rovers (1950) som mediasponsoring-konsult i Nederländerna.

 

Ett del av våra gemensamma intressen var mat, så när vi valde att jobba tillsammans tog det inte så lång tid tills vi kom fram till osthandel som en idé. Och efter en ostkurs och mycket ostläsning kände vi oss färdiga.

Ingen av oss är sommelier, men tillräckligt pålästa på vin och öl. Vi vet dessutom utav mycket erfarenhet med 6 år av ost- och

vin/ölprovningar vilka drycker man kan ta till vilka ostar och vilka kombinationer som inte fungerar alls.

 

Med Isabelles stora intresse i interiörer har hon skapat butiken och baren utifrån en vision om klassisk formgivning och –detailer. Tillsammans jobbar Isabelle och Max med att grafiskt profilera butiken på ett vackert och passande sätt. Vi har även kunnat använda vårt intresse i jazz ( vi träffades i en jazzklubb) genom att alltid spela klassisk jazz i butiken och baren.

Stämningen på topp, jazz & cheese, kan det bli bättre ?

Marie Pettersson träffar du mest på vardagar. Hon är en gammal banrdomsvän till Isabelle och även dansare. Efter danskarrieren stannade hon i scenvärlden, bl.a. som sufflös på Dramaten. Hon brinner för mat och kan inte vänta att tipsa dig om just den osten som kommer att förgylla din vardag !

 

Vi är också glada med våra "hjälpstudenter".

Vi brukar rekrytera de som har lite mer matintresse samt en estetisk utblidning. Och efter några ostkurser är de redo att hjälpa er.

 

VÄLKOMMEN IN !

©2018 Gamla Amsterdam|Hornsgatan 39A, 11849 Stockholm|t: 0733423721|max.rovers@gamla-amsterdam.se