Recept

Recept

Raclette-ost som förrätt

med tillbehör av kokta Amandine-potatis, små inlagda gurkor - cornichons, syltlök och lantbröd.

läs mer

Klassisk Raclette

Överraska med en bortglömd klassiker

läs mer

Racletteburgare

Barnens favorit

läs mer

Inspiration

Mission Cheese is lauched!

Den som väntar på något gott blir aldrig fet, som man brukar säga. Men håll till godo ty snart så har vi byggt upp en rik källa av kulinarisk inspiration.

Dels kommer vi att ge er en hel del recept, men även idéer på lyckade kombinationer av ostar, kex, bär, marmelader m.m. Vi har hunnit lägga upp tre smaskiga raclette recept och mycket mer kommer att dyka upp. Tills vidare så gör vi er hungriga med lite matbilder med ost.

Mänskligheten har i alla tider trott att nyckeln till en kvinnas hjärta stavas räkor och en flaska Prosecco, men enligt våra kunders mångåriga egenstudier handlar det om att aldrig låta ostskafferiet stå tomt. Vilken game changer!

Hemmabakad smaskpaj
brie på nybakt med äpple, björnbär och honung
ostburgare av skivat hjortkött och sidfläsk i grovt rågbröd
Smält delikatessost i nybakt
Giv mig kraft!
stay tuned
Allting är möjligt med ostraclette

Ostraclette har fullkomligt exploderat i Sverige. Medier talar ständigt om detta "fenomen". Lugn i stormen - sitt i båten, för Gamla Amsterdam kommer att se till att du lär dig allt om Raclette!

Ordet Raclette kommer från franskan och betyder "att skrapa". Orginalrätten skapades för över 400 år sen av Schweiziska herdar som smälte ost över öppen eld, idealiskt för att skapa en mer energirik måltid.