Raclette-ost som förrätt med tillbehör av kokta Amandine-potatis, små inlagda gurkor - cornichons, syltlök och lantbröd.

2 portioner som förrätt

  • Förberedelse: 18 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 20 min

Att dricka till

Vitt vin som en god Chablis eller annat vitt vin av chardonnay; vitt från Schweiz eller franska alperna; Riesling från Alsace; Grüner Weltliner från Österrike är några förslag.

Ingredienser

  • 200 gram raclette-ost
  • 4 kokta delikatesspotatisar som Amandine
  • 6 smågurkor, cornichons
  • 8 syltlökar
  • 2 skivor lantbröd eller baguette

 Tillagning

  1. Sätt ugnen på max varmluft och grill.
  2. Skär upp ost i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Lägg osten på tallrikar som tål ugn. Eller i en ugnsform eller på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Sätt in osten i övre delen av ugnen i 2 minuter tills osten smält och har fått lite färg. Passa den.
  5. Ta ut och servera direkt med tillbehör som kokt potatis, inlagd gurka - cornichons - syltlök och bröd.